Gospodăria țărănească este un element de siguranță alimentară națională

Gospodăria țărănească este un element de siguranță alimentară națională

Dincolo de grijile și nevoile cotidiene, cred că dorința arzătoare a fiecăruia dintre noi este să trăim o Viață Lungă, Sănătoasă, Fericită, Prosperă și Demnă! De asemenea, cred că majoritatea suntem preocupați să găsim mijloacele cu ajutorul cărora să atingem acest deziderat!

Noi românii avem un obicei foarte bun, acela de a lucra după un plan bine pus la punct. Pornind de la dorința arzătoare ne definim mai întâi un scop. După aceea ne facem planul de acțiune, pe care cu inteligență, muncă, credință și speranță îl implementăm!

Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un astfel de moment și locuiți la sat sau sunteți din oraș și vreți să munciți în viitor într-o gospodărie țărănească, dar nu știți ce activități sunt mai rentabile, vă propun astăzi 02.01.2021, să vizionați un reportaj făcut în luna decembrie a anului trecut de echipa TVR, de la emisiunea Viața Satului, în gospodăria proprie din comuna Mihăilești, județul Buzău. 

În opinea mea, gospodăria țărănească este un element de siguranță alimentară națională și trebuie să i se acorde un statut special. Gospodăria țărănească organizată și condusă de țăranul gospodar reprezintă soluția la provocările pe care ni le aduce anul 2021. Nu mai este o nouate pentru nimeni că ne confruntăm cu o criză sanitară, una economică și mai nou, își face simțită din ce în ce mai mult prezența, criza alimentară.

Iată câteva argumente în susținerea punctului de vedere de mai sus, privind rolul și rostul gospodăriei țărănești:

  • munca în aer liber, într-un spatiu deschis, menține o stare de sănătate foarte bună;
  • mâncarea produsă în gospodăria țărănească este de cea mai bună calitate și în consecință aducătoare de sănătate. Orice medic de bună credință vă poate confirma că peste 75% din bolile actuale vin din tubul digestiv. Asta însemnă că trebuie să avem mare grijă de unde ne procurăm mâncarea cea de toate zilele; Un corp sănătos are imunitate puternică și în consecință este mai rezistent la boli! Iată deci că putem rezolva mai ușor criza de sănătate, cu ajutorul gospodăriei țărănești.
  • gospodăria țărănească organizată inteligent, aduce venituri de cîteva mii de lei pe lună, asigurându-i țăranului gospodar suficiente resurse pentru un trai decent;
  • în România sunt aproximativ cinci milioane de gospodării țărănești. Dacă am avea cadrul legislativ necesar, am putea să le organizăm eficient și asociate în cooperative agricole, după modelul prezentat în reportaj, prin fiscalizarea produselor vândute de cooperative, ar contribui cu peste 10% la P.I.B.-ul României; Criza economică din România poate fi mai ușor de combătut, dacă am folosi în cel mai inteligent mod gospodăria țărănească. Este dovedit de-a lungul întregii noastre istorii, că gospodăria țărănească a salvat în repetate rânduri țara de la faliment.
  • dacă din aproximativ cinci milioane de gospodării țărănești, ar începe să producă în format asociativ peste un milion, am asigura necesarul de alimente de care România are nevoie pentru a hrăni poporul român. În prezent importăm peste 70%, din necesarul de produse alimentare.

Gospodăria țărănească organizată eficient poate asigura nu numai hrana necesară poporului român ci și a unei părți însemnate a populației europene. Dacă luăm măsuri de pe acum, nu numai că putem preveni criza alimentară, ci putem constitui un factor de stabilitate, din acest punct de vedere, la nivel european.

Dragi prieteni, dacă vi se pare oportună propunerea mea, vă invit să vă implicați în acest proces de dezvoltare a gospodăriei țărănești, a satului românesc și implicit a României!

Puteți face acest lucru în mai multe moduri, în funcție de poziția pe care o aveți în societatea românească:

  • dacă sunteți decident al națiunii noastre, luați de îndată măsurile necesare autorizării gospodăriei țărănești conform cu definirea ei la Art.3.3 din Legea 566, Legea Cooperației Agricole. Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție răspunzând la numărul de telefon 0749060002;
  • dacă locuiți la sat, organizați-vă eficient gospodăria și asociați-vă în cooperative agricole. Dacă vă ajută modelul prezentat în reportaj, urmați-l! Vă stau la dispoziție cu informații suplimentare privind organizarea și autorizarea gospodăriei țărănești la numărul de telefon 0749060002. O gospodărie țărănească organizată eficient vă asigură veniturile necesare unui trai decent.
  • în calitate de consumator puteți sprijini enorm efortul nostru, cumpărând produse din gospodăriile țărănești. Noi, Cooperativa Agricolă Unirea Gospodarilor Mihăilești, vă oferim o gamă diversificată de produse agroalimentare naturale. Ne găsiți în București la distribuitorii noștri, dar și pe strada Poterași, nr. 15, în magazin propriu și pe platforma online, . În Buzău, ne găsiți în trei magazine proprii. În orașele Costanța, Focșani, Bacău, Iași și Brașov, în magazinele și pe platformele online ale distribuitorilor noștri. Și desigur, cumpărând de la orice gospodar român autorizat.
  • distribuind acest mesaj prin toate canalele de comunicare, astfel încât el să ajungă la milioane de români, din țară și din străinătate.

Cu speranța că mesajul meu v-a adus bucurie și speranță că și în România există soluții de redresare pe planuri multiple, pornind din gospodăria țărănească, vă doresc un an nou în care să vi se împlinească toate visurile frumoase!

Bunul Dumnezeu să ne ajute, să ne ocrotească și să ne inspire să găsim cele mai bune soluții pentru a putea trăi aici în România, o Viață Lungă, Sănătoasă, Fericită, Prosperă și Demnă!