Despre noi

Cooperarea este convingerea profundă ca nimeni nu poate reuși dacă nu reușesc toți. Pe baza acestui principiu am încercat să creăm un model ce are ca scop revigorarea satului românesc. În viziunea noastră, satul, atât de încercat de-a lungul istoriei, a fost, este și va fi un element de siguranță alimentară și cel mai important pilon în relansarea economică.

În prezent, satul românesc se află în criză pe multiple planuri din cauza lipsei de siguranță economică a gospodăriilor țărănești. Funcțiile sale au slăbit grav din cauza emigrării, sărăciei, lipsei de instructori și educatori buni, dar și prin practicarea unei agriculturi de subzistență. Putem salva acest element al siguranței naționale cu măsuri complexe, pornind de la securizarea gospodăriei țărănești ca unitate de producție mixtă, de sine stătătoare, cu eficiență economică ridicată. Acest lucru se poate realiza, însă, numai prin cooperarea tuturor.

În acest sens, noi, gospodarii din comuna Mihăilești, jud. Buzău, am înființat Cooperativa Agricolă ,,Unirea Gospodarilor Mihăilești”, cooperativă ce are ca furnizor de materie primă gospodăria țărănească. Scopul asocierii este de a eficientiza activitățile din gospodăriile individuale și de a aduce pe mesele românilor produse agrozootehnice de cea mai bună calitate!

Folosind modelul prezentat în schema de mai jos, ne-am propus să aducem în casa fiecărui român un coș de produse naturale necesare unei alimentații sănătoase și diversificate. Pentru a beneficia cât mai mult de avantajul comparativ, fiecare gospodar implicat în proiect s-a specializat în producerea unui anumit tip de produs. Astfel, prin unire, am reușit să acoperim toate nevoile alimentare de bază.

Coșul pe care producătorii din cooperativa noastră îl pregătesc zilnic pentru dumneavoastră conține: lactate, brânzeturi, ouă, carne de porc, oaie și pasăre, produse de carmangerie prelucrate tradițional, semințe, legume, zarzavaturi, rădăcinoase, fructe, uleiuri cu grăsimi sănătoase, condimente naturale, sucuri din legume și fructe, gemuri, dulcețuri, zacuscă, produse din cereale integrale și ceaiuri.

Cumpărând produse de la Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor Mihăilești” aveți siguranță privind calitatea și proveniența clară a produselor, precum și certitudinea că oferiți familiei dumneavoastră mâncare sănătoasă!